Macesele variaza in culoare de la rosu la portocaliu.
Fructul are un continut deosebit de mare de vitamina C, cu aproximativ 1700-2000 mg la 100 g in produsul uscat, una dintre cele mai bogate surse vegetale.
Macese contin vitaminele C, D si E, acizi grasi esentiali si flavonoide antioxidante.
Fiind remediu pe baza de plante, maceselor le este atribuita capacitatea de a preveni infectiile vezicii urinare si ajuta tratarea in cazul ametelilor si a durerilor de cap.
Macesele sunt frecvent utilizate in exterior, sub forma de ulei, pentru a restabili fermitatea pielii si pentru hranirea si comprimarea tesuturilor.
Macesele sunt folosite sub forma de ceai de plante, gemuri, siropuri, bauturi, placinte, marmelada.
Va putem oferi:
- macese inghetate in cutii de carton cu punga de plastic de 15-20 kg
- macese uscate in saci de 25 kg
- Piure de macese in butoaie de 180 kg
Perioada de recoltare este in octombrie-noiembrie.