Catina este multifunctionala, comestibila si hranitoare, desi foarte acida si astringenta, neplacuta cand este servita cruda, cu exceptie cand este inghetata pentru a reduce astringenta, si / sau amestecata cu substante dulci, cum ar fi sucul de mere sau sucul de struguri.
Fructele au un continut ridicat de vitamina C - intre 114 - 1550 mg per 100 grame cu un continut mediu (695 mg la 100 grame) de aproximativ 12 de ori mai mare decat 50 mg de vitamina C la 100 de grame regasite in portocale - ceea ce plaseaza catina printre cele mai bogate surse vegetale de vitamina C.
Inafara de a fi hranitor, sucul are punctul de inghet la -22 grade Celsius, permitandu-i sa ramana lichid chiar la temperaturi sub zero grade.
Catina poate fi folosita in placinte, gemuri, lotiuni si lichioruri.
Va putem oferi:
- catina inghetata in cutii de carton cu punga de plastic de 10-20 kg
- catina inghetata in saci de 25 kg
- catina uscata in saci de 25 kg
- ulei de catina in recipiente de plastic de 10 l
Perioada de recoltare este in august-noiembrie.